12.1.14

2013 part II

…γράφει η Μαρία Θεοδωράκη

  Δε θα σας πω καλή χρονιά διότι για κάποιο περίεργο λόγο όλοι έχετε προβλέψει ότι το νέο έτος ήρθε για να μας σώσει από το καταραμένο προηγούμενο. Εντάξει και εγώ το πιστεύω λίγο παρόλο που οι ελπίδες πολλές φορές αποτελούν μόνο κακιές επινοήσεις του μυαλού μας. Καθώς βρίσκομαι εκτός από κάτι που με άφορα άμεσα υπάρχουν φορές που κακώς το αγνοώ και έπειτα όταν αρχίζω και τρέχω στα μπλογκ και στα μίντια χάνομαι και προσπαθώ να βγάλω μια άκρη. Ξέχασα να σας πω λοιπόν ότι και εγώ με το νέο έτος αποφάσισα να διαγράψω ένα μεγάλο ελλάτωμά μου, να πιστεύω όλους και τα πάντα. Βέβαια για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να ακούς τις αλήθειες όλων και έπειτα να διαλέγεις τη πιο δίκαιη για σένα. 

   Σκαλίζοντας λοιπόν πολλά χαρούμενα, σοβαροφανή και άλλα ιντερνετικά στέκια, αποφάσισα να σχολιάσω ορισμένα σκηνικά έτσι για να γελάσουμε μιας που είναι περίοδος εξεταστικής. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα πρωί διάβασα στο γνωστό γαλάζιο φτερωτό σόσιαλ μίντιουμ το τέλειο «Οι χειροπέδες έγιναν το νέο ρόλεξ». Αφού γέλασα και προσπάθησα να το μοιραστώ με τους αλλόγλωσσους φίλους μου, φυσικά χωρίς επιτυχία γιατί φημίζομαι για το χιούμορ μου, άρχισα έτσι λίγο να βρίσκω ευκαιρίες να ξεφεύγω από το διάβασμα μιας και το δωμάτιο μου ήταν ήδη καθαρό. 

   Συνελήφθη λέει στην Τουρκία ο κύριος Φιλιππίδης και αναμένεται να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές εντός του Σαββάτου, ή το αργότερο την Κυριακή. Φυσικά, γιατί αν έχει κανονίσει κάποιο χαμάμ δεν γίνεται να του το κόψουν στη μέση. Μάλιστα ο εν λόγω κύριος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Ελπίζω μόνο η απιστία να είναι εις βάρος του ελληνικού λαού γιατί είναι καιρός ο τελευταίος να νιώσει λίγο προδωμένος μετά την υπερχαλάρωση των γιορτών. 

   Πάλι καλά έχουμε και  ορισμένους θεόσταλτους ανθρώπους οι οποίοι με πίστη στην αστείρευτη δύναμη της ελληνικής δικαιοσύνης ελπίζουν στην αποκάλυψη της δικής τους αλήθειας. Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε για την περίπτωση της κας Σακελλαρίου ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη και σεβασμό στην ελληνική δικαιοσύνη ενώ ο παγκοσμίως σταρ κος Κασιδιάρης εξέφρασε την ελπίδα ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της και δεν θα υποκύψει στις παράνομες πολιτικές πιέσεις» υπερασπίζοντας τους συναγωνιστές του. Αναρωτιόμουν λοιπόν ποια θα είναι η σταρ της χρονιάς μετά τη Μενεγάκη και το μπούστο της. Η ελληνική δικαιοσύνη. 

   Εντάξει δε χρειάζεται να αγχώνεστε για τη σύγκριση μας με την Ευρώπη. Προσέξτε, δε μας βάζω μέσα. Είναι και που όλοι οι ευρωπαίοι μας συμπαθούν ταμάλα. Πέρα από τη πλάκα μόνο όσοι έχουν γευτεί τζατζίκι και παραλία μας υπερασπίζονται. Και η πριγκίπισσα στην Ισπανία θύμα έπεσε και αυτή επειδή υπήρξε εξαιρετικά αθώα και πιστή στο γάμο και στην αγάπη για το σύζυγό της. Ούτε για παραέξω. Στη Βραζιλία πουλάνε ακόμα ανθρώπους. Εσείς νομίζετε ότι η μαύρη κωμωδία «2013» έδωσε «the end» και όχι «to be continued». Και εγώ εδώ σκέφτομαι για δίκαιες αλήθειες και για αληθινές δικαιοσύνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: