3.11.13

Το βαλς των συναισθημάτων

…γράφει ο Βασίλης Θυμιανίδης
Απογοητευμένος. Νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν έχεις διάθεση να δημιουργήσεις, να διασκεδάσεις, να νιώσεις μέρος του συνόλου, να αγαπήσεις , να αγαπηθείς. Είσαι ευάλωτος. Πέφτεις.Πέφτεις.Πέφτεις. Δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου και σ’ αυτό το σημείο είτε αποφασίζεις να σηκωθείς και να συνεχίσεις, είτε επιλέγεις τη μίζερη πραγματικότητα που βιώνεις, μίζερη εφόσον πλέον έχεις πάψει να ελπίζεις  και να ονειρεύεσαι.Ναι, δεν ονειρεύεσαι, ζεις τον εφιάλτη σου γιατί είναι η επιλογή σου. Εσύ τον προτίμησες στη θέση του ονείρου γιατί φοβήθηκες την ευτυχία τόσο πολύ που δεν θέλησες καν να τη γευτείς. ‘’Βολεύτηκες’’ με ένα πολύ παθητικό συναίσθημα λόγω της αδυναμίας σου να ρισκάρεις.Άγνωστη λέξη για εσένα.

Ερωτευμένος. Έτοιμος να ανατρέψεις τον εαυτό σου. Να ξεγελάσεις τη στεναχώρια σου. Να παραμερίσεις τις αρνητικές σου σκέψεις. Δεν έχουν πλέον αξία.Να ζήσεις τη στιγμή. Να μοιραστείς συναισθήματα, λύπη και χαρά, έκπληξη και απογοήτευση, ενθουσιασμό και μιζέρια, ιδέες, οράματα.Να αποκαλύψεις κομμάτια του πραγματικού σου εαυτού, να ανακαλύψεις εντέλει τον εαυτό σου.Άλλοτε να κρυφτείς υπό το θολό προσωπείο του συναισθήματος προσποιούμενος αγάπη. Κάποιες στιγμές να προσπαθήσεις ακόμα να αυτοκαταστραφείς γιατί βαθιά μέσα σου νίωθεις να απολαμβάνεις τον πόνο. Θέλεις να φτάσεις στα όρια; Ζεις. Ξέρεις τα όρια σου; Ψεύδεσαι. Φλερτάρεις με την ιδέα της λάθος επιλογής; Ποιος ορίζει τι είναι τελικά λάθος και τι σωστό. Νιώθεις καλά με αυτό που κάνεις, με όσα ζεις; Πράττεις σωστά. Νιώθεις ότι όσα κάνεις ίσως δεν είναι εντελώς αποδεκτά από το σύνολο, από τους φίλους σου; Δεν έχει σημασία γιατί στο τέλος ζεις με τις επιλογές σου. Η ζωή σου άλλωστε είναι μια σειρά από επιλογές.
Πόσο καιρό ακόμα θα χρειαστεί να κρύβεσαι από τα συναισθήματα σου; Δεν ξέρεις ότι αποφεύγοντάς τα, χάνεις τον ίδιο σου τον εαυτό; Απομακρύνεσαι από την ιδέα του εαυτού σου, μένεις αποστασιοποιημένος και βουβό πρόσωπο. Φοβάσαι.Ριζωμένος μέσα σου ο φόβος  καταδιώκει κάθε απεγνωσμένο κύτταρο που αναζητάει να σε επαναφέρει και να σε ταρακουνήσει. 

Αναζήτησε τρόπο έκφρασης. Φώναξε, τραγούδησε, χόρεψε, κλάψε. Τι σε εκτονώνει πραγματικά; Δοκίμασέ το! Θα σε απελευθερώσει. Ελεύθερος πια από κάθετι αρνητικό μπορείς να ζήσεις την καθημερινότητα στην πραγματική της διάσταση, μακριά από αποτυχημένους θεατρινισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: