15.9.13

Μόδα



 Πέρασε κι αυτό το καλοκαίρι... 
  
...της Μαριλένας Γκικοπούλου


   Κανονικά κάποιος θα περίμενε ν΄ακολουθήσει ένα στενάχωρο και καταθλιπτικό κείμενο. Αλλά γιατί; Επειδή τελείωσε το καλοκαίρι; Και; Δεν θα έρθει το επόμενο; Το καλοκαίρι λένε δημιουργεί τις πιο όμορφες ιστορίες. Κι αν κρίνω από το φετινό, μάλλον κάτι ξέρουν... Τα ωραία τελειώνουν μαζί με το καλοκαίρι, τα πολύ ωραία όμως συνεχίζουν να μας ακολουθούν όλη τη χρονιά!
   Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας του "τι να θυμηθώ και τι να ξεχάσω από το καλοκαίρι που πέρασε" αλλά και ο μήνας του "τι να φορέσω;" Όλοι 
νομίζουν πως ήρθε ο χειμώνας. ΌΧΙ! Ξεχνάνε το φθινόπωρο! Τη μεταβατική αυτή περίοδο που φοράμε σορτσάκια με μποτάκια, πέδιλα με  μακριά παντελόνια και μπουφανάκι το βράδυ. Μαζέψαμε τα μαγιό στο τελευταίο μας συρτάρι και τα πολύ καλοκαιρινά μας ρούχα στο πατάρι, αλλά κρατήσαμε τις αναμνήσεις που κουβαλάνε. Ας μη μας πιάνει κατάθλιψη, δεν ήρθε ακόμα η ώρα του μπουφάν! Έχουμε ακόμη λίγο καιρό να προσποιηθούμε ότι είναι καλοκαίρι, να φορέσουμε τα πέδιλά μας, τα ρούχα μας σε έντονα καλοκαιρινά χρώματα και να χαρούμε τον ήλιο για όσο ακόμα θα υπάρχει. Ας βάλουμε τα καλοκαιρινά ρούχα της εποχής [!] και ας βγούμε, όχι στο νησί ή τέλοσπατων στο παραθαλάσσιο μέρος που κάναμε διακοπές, αλλά στην πόλη, στην οποία μας περιμένει ένας φανταστικός χειμώνας!

   Άλλωστε αν δεν φύγει το καλοκαίρι, πώς θα έρθει το επόμενο για να ζήσουμε τις ίδιες και ακόμα ομορφότερες στιγμές;  



... η Μαριλένα Γκικοπούλου είναι φοιτήτρια 
Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ  στο 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: